5 Grunner til å ha en moderne hjemmeside

Hjemmesiden til en bedrift er viktigere nå, enn noensinne tidligere. Den kan sees på som en forlengelse av bedriften, og det er viktig at den tar seg best ut på alle mulige platformer for best mulig kundeopplevelse. Så hva skjer om din hjemmeside er utdatert? Under finner du 5 gode grunner til å ha en oppdatert, og moderne hjemmeside.

1 – Informasjon om dine produkter eller tjenester

Din hjemmeside kan sees på som en reklamekanal som er åpen 365 dager i året, og er perfekt for å vise frem dine salgbare produkter og tjenester. Når jeg skal handle et produkt, så undersøker jeg alle mulige butikker som kan selge dette produkter, og så velger jeg bedriften som gir best inntrykk. Dette gjelder både når jeg fysisk handler i en butikk, men også på nettbutikker. Dette er en av grunnene til at å ha en oppdatert hjemmeside er viktig, da en utdatert gir et useriøst inntrykk, og fører til at jeg med stor sannsynlighet velger en av konkurrentene.

Alltid ha en oppdatert produktkatalog på nett. Fjern gamle produkter, og sørg ALLTID for å legge til nye produkter. Prøv også på best mulig måte å reklamer for de nye produktene du legger til. Kjør gjerne en reklamekampanje på framsiden, som viser ditt nye produkt fra sin aller beste side.

Video er den beste metoden for å vise et produkt fra sin beste side, men tekst og bilde fungerer også. Les mer her angående bruk av video for salg av produkter

Screenshot fra biltema.no
Biltema.no har alltid en oppdatert hovedside med alle siste produkter og nyheter. Legg også merke til at de reklamerer for juleprodukter, nå som sesongen nærmer seg.

2 – En god webside gir økt kredibilitet

Som nevnt tidligere i denne bloggposten, så er hjemmesiden en forlengelse av selve bedriften. En kan jo derfor tenke seg at å besøke et nettsted kan direkte sammenlignes med det å fysisk besøke selve bedriften. Om dette er et utsalgssted eller butikk, så er det viktig at det ser seriøst ut for å få flest mulig salg. Det samme prinsippet gjelder for hjemmesider.

3 – Oppdatert kontaktinformasjon til din bedrift

Se for deg følgende scenario – Du skal bestille en tjeneste fra en entreprenør, og googler bedriftsnavnet. Du finner telefonnummeret på hjemmesiden deres, og ringer. Personen som tar telefonen i andre enden er ikke de du forventet, da entreprenøreieren har skiftet telefonnummer for bestilling av tjenester. Det gamle nummeret på hjemmesiden stemmer ikke.

Tror du denne personen nå vil lete etter det faktiske nummeret til den originale entreprenøren, eller vil de gå videre til neste bedrift som tilbyr samme tjeneste med oppdatert kontaktinformasjon på sin nettside?

4 – Du sparer tid

Hvorfor gjøre noe manuellt, når en datamaskin kan gjøre det for deg automatisk?

Dette punktet gjelder nok spesielt for de som arbeider hotell- og restaurant bransjen, men også andre. Hvorfor i all verden skulle du manuelt innlosjere hver enkelt gjest, når en moderne hjemmeside kan gjøre dette for deg helt automatisk! Booking funksjonalitet på en hjemmeside gjør at du heller kan bruke tiden din på andre viktigere ting.

Screenshot fra dinner.no som viser bookingsystemet.
Restauranten Dinner i Oslo tilbyr booking på nett, og kan gjøres på under ett minutt fra både mobil og PC. Alt skjer helt automatisk via hjemmesiden deres.

5 – Du mister mobilkunder

Utdaterte hjemmesider har som oftest dårlig støtte for mobilbrukere, noe som gjør at de forlater siden fort. Dette fører til flere ting.

Du mister salg av tjenester/produkter på mobilkundene.
Når mobilbrukere forlater siden din, så får du dårligere rangering hos søkemotorer som Google og Bing. Den uheldige effekten av dette er at dette i ettertid vil gjelde både for PC, mobil, og tablet. Du mister rett og slett store mengder søkemotortrafikk ved å ha en utdatert hjemmeside, og dette kan være store summer ettersom hvilken bransje din bedrift er i. Spesielt nettbutikker er utsatte for dette.

jeit.no, så er hele 44% av trafikken fra mobile enheter, med 56% fra PC. Jeg tilbyr salg av IT tjenester, og hadde mistet omtrent halvparten av alle mine kunder om jeg ikke hadde optimalisert for mobil.

Screenshot fra norrisdesigns.com
Norris Designs selger bildeler på nett, men har ikke optimalisert siden for mobil. Dette fører til at navigering er vanskelig fra mobile enheter.
screenshot fra komplett.no fra mobil
Komplett er en nettbutikk som selger alt relatert til PC og teknologi. Legg merke til mobiltilpasset meny som gjør navigering lekendes lett.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.